zz11

Står du til at skulle finde en gave til et barn, hvad enten det er dit ejet eller på anden måde er relateret til det, men er på bar bund hvad angår gaveideer til børn? I så fald har vi her skrevet en guide til, hvordan du finder den helt rigtige gave, uanset hvilket alder og interesser barnet har. 

Hvilken alder har barnet?

Forskellige aldre har som regel brug for forskelligt legetøj. Babyer har brug for simpelt belærende legetøj, småbørn har brug for legetøj til at lære at gå og børn i alle aldre kan være interesseret i tøjdyr.

På grund af disse varierende interesser og behov er det ikke underligt, hvorfor legetøj sorteres efter alder. At kigge efter disse kategorier bør give dig et godt fingerpeg i den rigtige retning.

Ved du, hvilke interesser barnet har?

Kender du ikke barnet, kan spørgsmål om, hvad piger og drenge oftest efterspørger, være gode pejlemærker. Ved du dog mere om barnet end blot alder og køn, vil det i langt de fleste tilfælde være bedst at vælge ud fra deres interesser. 

Børn kan have vidt forskellige reaktioner til samme gave. Visse børn elsker Transformers, andre Peter Plys, og atter andre foretrækker Star Wars. De vil sandsynligvis ikke som sådan hade at modtage en gave, de ikke er interesseret i, men de vil blive klart gladere ved at få noget i tråd med, hvad de elsker. Foretag derfor en undersøgelse af barnets interesser, før du vælger en gave.

legetid

Er gaven sikker for børn?

Består legetøjet af plastik, vil et oplagt første spørgsmål være om, hvorvidt det er fri for toksiner. Tjek derfor efter legetøjssikkerhedssymboler. I Europa vil det være CE-mærket, du bør kigge efter, da det viser, at produktet har bestået ”European Economic Community Standards”, og derfor er sikkert at bruge.

Er barnet under 5 år gammelt, bør du også være opmærksom på størrelsen på legetøjet, for hvis det er for småt, kan du risikere at barnet kvæles ved at putte det i munden. Dette gælder også, hvis legetøjet kan brydes ned i mindre dele som med Lego. Tjek derfor aldersinstruktionerne, før du køber det.