zz11

Gardiner er ikke det mest spændende indretnings objekt, men de er stadig vigtige. Man lægger mere mærke til gardiner, end man lige skulle tro, da de er med til at give rummet sjæl og stemning. Stemningen er essentiel for et rum og gør, at man føler sig godt tilpas. Gardinerne er med til at påvirke rummet, og det er derfor vigtigt at tage stilling til det udtryk, man ønsker, så hele familien kan føle sig hjemme.

Familie

Hele familien skal føle sig hjemme

Det vigtigste i hjemmet er, at det er et hjem for alle. Alle skal føle sig hjemme, og alle skal føle, at de hører til. Om du er stor eller lille, har man brug for et hjem, hvor man kan slappe af og være sig selv. For at hele familie kan føle sig hjemme, er det vigtigt, at der bliver lyttet til alle. Det skal være let at kunne spørge om hjælp, og det skal være okay at sige, at man er ked af det. Aftensmadsbordet er en oplagt mulighed for at høre, hvordan alles dag har været, og på den måde sikre at alle har det godt. Familiens sammenhold er utroligt vigtigt, men derudover kan selve husets indretning også have betydning for, at et hjem fungerer. Både børn og voksne skal have indflydelse på indretningen, og børnene bør have mulighed for selv at indrette deres værelser. 

Mange flotte og forskellige gardiner

Der findes mange flotte og forskellige gardiner, som kan være med til at sikre, at hele familie føler sig hjemme. Der findes både lamelgardiner, mørklægningsgardiner, persienner og det klassiske stof gardin. De mange forskellige gardiner har forskellige udtryk og forskellige funktioner. Køb flotte lyserøde stofgardiner til pigeværelset, køb mørklægningsgardiner til soveværelset, og køb moderne lamelgardiner til stuen. Du kan få inspiration her til de forskellige gardiner. Med forskellige gardiner gives der plads til hele familien, og de gør samtidigt også de forskellige rum mere funktionelle. 

Gardiner

Forskellighed

Som forældre er forskellighed en vigtigt lektion at lære børnene. Vi er alle forskellige, og det er i orden. Man skal lære at tage sine egne beslutninger og stå på egne ben og man behøver derfor ikke at vælge det samme gardin som storesøster eller storebror. Det er vigtigt at kunne skille sig ud, og selvom at gardiner ikke virker som det vigtigste i verden, kan man som forældre bruge alle situationer til at lære fra sig. Forskellighed er vigtigt, og det er derfor også vigtigt altid at lytte til sig selv og sin familie.