zz11

Er der nogle små huller rundt omkring i væggen? Eller skal der måske sættes en hylde eller to op? Er spejlet ude på badeværelset gået i stykker?

Der kommer af og til skader rundt omkring i ens bolig og til sidst bliver alle de små skader bare for meget for én. Det er på tide at få fikset tingene og sætte lejligheden i stand igen. Læs med her og få nogle gode råd til hvad du skal overveje, når du sætter din lejlighed ordentlig i stand.

lejlighed

Hav det rette udstyr

Det allerførste du bør tænke på er, at du skal have udstyret helt i orden. Det går jo ikke, at du går i gang med et arbejde, som du ikke kan færdiggøre, fordi du ikke lige har den rette skruetrækker eller for resten mangler en boremaskine. 

Tag derfor et ordentlig kig ned i din værktøjskasse eller hvor det nu er, du opbevarer dit værktøj henne. Det er en god ide altid at holde orden og styr på dit værktøj, så du er klar til at bruge det med det samme. Det er irriterende at skulle gå rundt og rode hele lejligheden igennem for at finde frem til den rulle gaffatape, som man er overbevist om, at man købte sidste sommer. 

Hvis du mangler noget af det rette udstyr, så er det bare om at komme ud og få det købt. Det kan du enten gøre i det lokale byggemarked eller købe det hjem i god tid fra nettet. Det er skam ikke kun kattevideoer og porno, som man kan finde på nettet. Man kan finde meget godt værktøj her og ofte til meget billigere priser, end nede i det lokale byggemarked.

fikser

Er der elevator i opgangen?

Det er ikke altid at man har brug for en elevator, men hvis man nu skal til at bære store tunge ting ud og ind af lejligheden, så kan det nu være meget rart.

Hvis der er en elevator så sørg for at have adgang til den på dagen. Hvis der skal flyttes mange ting ud og ind af lejligheden, så kan du eventuelt lige sætte en seddel op inde i elevatoren et par dage i forvejen og informere dine naboer om det. Det er god stil og kan mindske megen risiko for, at de bliver irriterede over, at du shanghajer elevatoren den eftermiddag.

Hvis der ikke er elevator, så bør du overveje, om du ikke lige skal ringe efter en god kammerat, som kan hjælpe dig med at slæbe. Tilbyd eventuelt en kold bajer eller pizza efter endt arbejde. Det siger de færreste mennesker nej tak til. 

Og så kan det endda blive til en meget sjov lille eftermiddag, hvor i kan hygge jer sammen og gøre det til lidt af en begivenhed. Sæt noget musik på og læg øllene på køl. Tag eventuelt én enkelt under arbejdet – men ikke for mange! Man skal helst ikke for fuld, når man render rundt med værktøj i hånden.