zz11

Er du i tvivl om, hvilke præventionsformer, der er bedst at benytte, hvis du ønsker at dyrke sikker sex? Så kan du læse med i denne artikel! Her vil du nemlig få en overordnet introduktion til de tre forskellige præventionsformer, hvor den det første selvfølgelig er det klassiske kondom. Du ved måske godt, hvad et kondom gør, men der findes blandt andet mange forskellige varianter, alt efter hvad du ønsker. Du kan derudover som kvinde overveje enten at komme på p-piller eller at på opsat en hormonspiral, der kan blive tage ud, hvis du ønsker at prøve at få børn på et senere tidspunkt.

Læs med i denne artikel, hvis du vil høre mere om, hvilke præventionsformer, der kan beskytte dig under sex, så du kan dyrke beskyttet sex med ro i maven.

p-piller

Hav altid et kondom liggende

Det vil som regel altid være en god idé at have et kondom liggende, og dette gælder uanset, om du er mand eller kvinde. Det kan selvfølgelig være, at du er på anden prævention, men hvis du vil være på den helt sikre side, kan du blot købe en pakke kondomer også. Hvis du ikke er på anden prævention, er et kondom en nødvendighed, hvis du ønsker at sikre dig mod ikke at blive gravid. 

Der findes mange forskellige kondomer, alt efter hvad du ønsker, at dit kondom skal kunne. Det kan være en god idé enten at købe kondomerne i et supermarked eller en kiosk, men hvis du ønsker at se et større udvalg, kan du vælge et besøge en specialiseret butik. Du kan for eksempel få kondomer i forskellige størrelser, men også med forskellige smage og tykkelser. Der er også flere forskellige valgmuligheder med hensyn til, hvordan kondomerne skal være på ydersiden. Og du kan vælge at besøge en specialiseret butik for at se, hvilke smage der findes. Hvis du er interesseret i at købe en pakke kvalitetskondomer, hvor du kan være sikker på, at de ikke sprænger under sex, kan det være en god idé at købe Worldsbest kondomer – du kan købe worldsbest her.

Du kan som kvinde overveje p-piller

Hvis du er kvinde, er der også andre præventionsformer, som du kan overveje. Du kan vælge at tage ind og snakke med din læge om muligheden for at komme på p-piller. Rigtig mange kvinder tager p-piller, og det kan også bruges i tilfælde af meget kraftige menstruationer og menstruationssmerter. På denne måde vil pillerne kunne hjælpe dig med flere forskellige ting.

Hvis du er på anden medicin, kan det være en god idé at tage ind og tale med din læge om, hvordan p-pillerne vil virke i samspil med denne medicin. 

Der er nemlig også for nogle kvinder forskellige bivirkninger forbundet ved at tage p-piller, og det handler blot om at være oplyst om disse på forhånd, så du kan tage stilling til, om det er noget for dig. 

røde kondomer

Få opsat en hormonspiral

En tredje mulighed er at få opsat en hormonspiral, og dette er ligeledes noget, du bør diskutere med din læge. Det kan for mange kvinder også være en god præventionsform.