zz11

Døden er ikke noget, man normalvis hverken tænker på eller snakker om, før den lige pludselig rammer. Derfor kommer det også som et chok for mange, når en af deres kære går bort. Derefter kommer en tid, hvor man bare har lyst til at sørge og tænke tilbage på den tid, der var.

Der er imidlertid også en masse praktiske hensyn, som bør tages, men som det ikke er sikkert, at nogle af de pårørende har hverken tid eller overskud til. Hvis den afdøde boede alene, hvem skal så tømme hjemmet for ejendele? Hvordan skal de begraves og hvordan skal arven opdeles? Disse er alle presserende spørgsmål, som skal have svar snarest muligt.

Dødsboguide

Få hjælp til at rydde

En af disse er de firmaer, der specialiserer sig i at tømme dødsbo. Det lyder måske ikke af det store, men hvis man selv har prøvet at rydde et dødsbo, ved man hvor meget, der er at gøre. Alt hvad der kan kategoriseres som affald i hjemmet skal smides ud, men selvfølgelig stadig på en hensigtsmæssig og miljørigtig måde.

Derefter kan alle hårde hvidevarer fjernes, hvilket godt kan præsentere lidt af et problem. Først og fremmest er de selvfølgelig store og tunge, men hårde hvidevarer skal derudover også bortskaffes på en miljørigtig måde. Desuden kan der også være også være brug for at hjemmets gardiner nedtages, og endda at husets gulvtæpper fjernes, hvilket kan være en forholdsvis omfattende proces.

Afhængende af hvor omfattende en opgave det vil være at tømme lige netop dette dødsbo samt hvor værdifuldt inventaret er, kan det endda blive en forholdsvis billig proces for jer som pårørende, og det er desuden en nem måde at skille sig af med den del at den afdødes ejendele, som ikke har nogen særlig økonomisk- eller sentimentalværdi.

dødsbo

Få hjælp til at komme over et dødsfald

Der er selvfølgelig også en masse andre praktiske opgaver, som de pårørende bliver nødt til at påtage sig. Mest nærliggende er selvfølgelig begravelsen. Selvom den pårørende har været ganske klar i mælet omkring hvordan de ønsker sig deres begravelse, så er der stadig en masse at tage stilling til samt en masse praktiske opgaver, der bare skal ordnes. Venner og bekendte skal inviteres, gravsten og kiste skal vælges og meget mere. Heldigvis er der, også i disse tilfælde, folk som med glæde vil hjælpe til. Særligt bedemænd og folkekirken kan være yderst behjælpelige i sådan en periode i livet.

Rent økonomisk kan der også være nok at se til efter at en kær er gået bort. Ikke mindst hvis man selv er arving. Alt i denne sammenhæng kan man med fordel se på sammen med en advokat eller en anden lovkyndig. Ønsker du at finde ud af mere omkring det praktiske vedrørende et dødsfald, så klik her for at læse mere.

Vigtigst af alt er det dog at tage sig af sorgen. Med alle de praktiske opgaver der flyver om ørerne på en og det ansvar der medfølger at være pårørende, kan det være svært at anerkende, at man selv er i sorg.