zz11

Den kommer uundgåeligt. Et nyt år smyger sig forbi, og man sidder til sin fødselsdag og tænk, hvor forsvandt det år hen? Jo ældre vi bliver, jo hurtigere synes tiden at gå. Som barn kan man ikke vente på sin fødselsdag. Man bliver fejret, man får gaver og man kan ikke vente med at blive ældre så man selv kan bestemme over sit liv. Men de fleste oplever også et sted 20erne at de begynder at gå lidt for hurtigt. Pludselig har man ikke længere lyst til at blive ældre på samme måde. Det giver følelsen af at tiden går hurtigere. Det gør den naturligvis ikke, men bevidstheden om tiden for den til at tage sig sådan ud.

 

Nuvel, det sker for os alle, og det er noget man bare må se i øjnene. Derfor skal man stadigvæk holde sin fødselsdag, selvom man tænker der ikke er noget at fejre. Der er nemlig noget at fejre, og det er dig. Du er vigtig i denne verden. Du er vigtig for alle dine venner og din familie, og de ønsker at fejre dig som et tegn på deres taknemmelighed. Derfor skal man ikke være ked af det, men glad.

 

Hvorfor holder man fødselsdag?

 

Der er mange forskellige traditioner for at holde fødselsdagsfester rundt omkring i verden, men stort set alle har en eller anden form for fejring af dette. Det må altså siges at være et menneskeligt vilkår at have lyst til at fejre andre og sig selv. Det ligger dybt i os. Det er ikke en hyldest af aldre, men en hyldest af livet. Vi skal hylde at vi er i live, og man skal, bare for en enkel dag, glemme alle de kvaler man render rundt med. De er alligevel spild af tid.

Det sædvanlige spørgsmål: hvad skal jeg ønske mig?

 

Når man er barn, er det ofte intet problem at finde ud af hvad man skal ønske sig. Der er næsten for mange muligheder. Det er mest af alt et spørgsmål om at gå ind i en legetøjsbutik og tage et kig rundt. Stort set alt inde i butikken kan komme direkte ned på listen. Når man bliver voksen og tjener sine egne penge, så bliver det pludselig en smule svære. Som regel hvis man mangler noget, så går man bare selv ud og køber. Det kræver derfor lidt mere omtanke når man skal dele ønsker ud til venner og bekendte.

 

Der findes naturligvis klassikerne såsom blomster og chokolade, men det er også en smule kedeligt. Hvis man har nogle venner eller familie som kender en godt, så kan man være heldig at de finder på noget specielt til én. Noget som passer til den person man er. Men det bedste er at guide dem i den rigtige retning. På den måde undgår man at få noget man ikke gider at have.