zz11

Elcykel dame er ikke en speciel kvinde cykel. Der er i sagens natur en cykel med lav indstigning som gør det nemmere for kvinder alt efter påklædning. En klassisk designet elcykel uden tværstang. Er man til en elcykel med tværstang som kvinde, så er det selvfølgelig bare at finde sådan en.

Det er ikke ligegyldigt hvilken elcykel dame man køber, og som altid er der et hav af tests og anbefalinger. Vinderen af TÆNK-¬testen 2018 blev suverænt en Kalk¬¬hoff Agattu Dame i7, som koster omkring 12000-15.000 kroner. Denne cykel har et design der består af en centermotor, hvor motoren ligger i stellet ved pedalerne og ¬giver en anden fornemmelse, end på elcykler hvor motoren er placeret anderledes. Som med alt andet her i livet er der fordele og ulemper ved begge placeringer. Kalkhoff-cyklen vandt på stort set alle parametre i testen. Alle denne slags tests er værd at læse og findes på nettet. Man bør sætte sig ind i tingene inden der investeres i en så dyr ting som en elcykel.

Det kræver lidt tilvending at køre på elcykel. Som eksempel kan det nævnes at det er en god ide at holde fodbremsen inde, inden man sætter sig op på sin elcykel. På denne måde risikerer du ikke at den kører den ikke væk med dig. Det skal dog tages med et gran salt, da en elcykel ikke bare begynder at køre, men er motoren sat til vil den selvfølgelig få hjulene til at dreje.
Mange der aldrig har prøvet el elcykel bliver overrasket over hvor nemt og behageligt det er at cykle på sådan en. Det er ikke svært at køre på elcykel, så man skal ikke lære at cykle forfra igen. Det kræver dog at man lige vænne sig til, at motoren ’tager ved’, når man træder, men det er nemt. Mange mennesker der vælger at købe en elcykel gør det fordi de gerne vil have en cykel der gør at nogle af de lange ture kan blive mere overskuelige. Flere beskriver kendskab, eller selv har prøvet at være godt oppe i årene, og alligevel kan kører 20-25 km på en elcykel. Det giver luft og motion.

Så når man først har prøvet en elcykel er det svært at gå tilbage og sige nej tak til at cykle.
Det er dog vigtigt i din købsproces af elcykel dame, at rådgive dig med en elcykelekspert. Samtidig også vigtigt selv at sætte sig grundigt ind i tingene. Det er vigtigt ikke at gå på kompro¬mis med kvaliteten, og an¬skaffer sig en cykel et sted, hvor man kan få en god service.
Når man anskaffer sig en elcykel er det som med andre ting et spørgsmål og ens temperament. Det er ligesom med biler. Nogle er helt vilde, andre mere afdæmpede. Du kommer dog aldrig helt galt i byen hvis du vælg et godt mærke. Det kunne være en Batavus, en Raleigh eller den danske Kildemoes, men andre kunne også nævnes. Det kan være lidt dyrere elcykler, men batterierne er gode, og der er reserve¬dele på lager hos cykelhandlerne, som kan hjælpe dig, hvis du får problemer.