zz11

Har man først prøvet at have en opvaskemaskine, vil man aldrig af med den igen. Der findes så mange sjove ting at bruge sin tid på, og opvasken er sjældent en af dem. En normal opvaskemaskine kan godt fylde lidt, og det er ikke alle der har den slags plads. Dog er opvaskemaskinerne begyndt at komme i flere størrelser, så alle har mulighed for at få en. Har du lidt ekstra plads på bordet, kan du få en opvasker som kan stå direkte på bordet.

Antallet af ledige kuverter

I jagten på den nye bordopvaskemaskine, er det en god idé at undersøge, hvor mange kuverter der er plads til. Det er ikke rigtigt noget man tænker over i de almindelige størrelser, men når det kommer til bordopvaskemaskiner, kan der alligevel være et par kuverter til forskel. Så er I eksempelvis tre i husstanden, ville det være smart at kigge efter en med plads til otte kuverter. Det stemmer omtrent overens med det daglige forbrug. Men så igen kan man spørge, kan der nogensinde være for meget plads?

En god energiklasse

Hver gang man skal købe en ny husholdningsmaskine, er det vigtigt at tjekke energiklassen. Man kan lige så godt vælge en fra den gode energiklasse fra starten, også selvom det koster lidt flere penge. Det er penge som du kommer til at spare på det lange løb. Der findes A+++ modeller, og der findes nogle der er lavere. Som udgangspunkt bør du kigge efter en i klassen A+ og op. Det vil være bedst for miljøet og for din pengepung.

Ekstra effekter og udseende

Noget af det sidste du kan kigge på, inden du beslutter dig, kan være de ekstra effekter der kan følge med maskinen. Nogle modeller har nemlig lige lidt ekstra funktioner, som måske gør dem til den bedste kandidat. Det kan for eksempel være lydniveauet. For ville det ikke være skønt med en opvaskemaskine, der ikke larmer særligt meget? Det bliver ofte værdsat, og især hvis man bor i en mindre lejlighed. Når den nu også skal stå på et bord, og dermed i hovedhøjde, er det en skøn funktion med lavt lydniveau.

Andre fede detaljer, kan være noget så simpelt som placeringen af knapperne. Sidder de i toppen eller bunden af maskinen? Det kan også have en betydning, alt efter hvilken højde du vælger at placere den i.