zz11

Mere end 10 % af den danske befolkning lider af snorken, når de sover. Snorken består i, at svælget i vævet lukker til. Denne soveposition gør, at man snorker, fordi man ikke har den rette vejrtrækning. Endvidere kan snorken medføre dårlig søvn, og man er ikke ordentligt veludhvilet om morgenen. Snorken kan medføre ømme kæber og ømme muskler i nakken, fordi man ikke slapper ordentligt nok af. Slip for snorkeriet med en snorkeskinne. Hvis du anvender en snorkeskinne, sikrer du en bedre søvn til både dig selv og din partner. 

Hvis du skærer tænder om natten 

Har du stor risiko for med tiden at ødelægge dine tænder og deres belægning. Hvis du skærer tænder, opnår du som regel ofte også en dårlig søvn, hvilket er med til ikke gøre dig veludhvilet. Endvidere kan tandskæren også give hovedpine samt ømme muskler i kæber og nakke. Heldigvis kan man gøre noget ved tanskæren om natten ved at anvende en bideskinne. En bideskinne har lidt samme funktion som en snorkeskinne, men alligevel er der forskel på dem. Den ene åbner svælget i vævet, mens den anden bedre beskytter tænderne. Bliv fri for at skære tænder med en bideskinne. 

Hvis man skærer tænder eller snorker om natten 

Kan det i værste tilfælde give skavanker i nakken og kæbemusklerne. For at få dette løsnet ordentligt op kan det være, at et besøg ved en fysioterapeut, kiropraktor eller massør er nødvendig. Ømme kæber og nakkemuskler kan give hovedpine og hold i nakken. Derfor bør man tage disse problematikker alvorligt. Hvis tænderne tager for meget skade af at skære tænder, kræver det tandlægebehandlinger. Det er ikke alle, der har råd til hyppige tandlægebesøg, hvilket er en af grundende til, at disse skinner anbefales. 

Styrk tænder og knogler i hverdagen 

Der findes så mange forskellige kosttilskud. Du har med garanti hørt som barn, at mælk er godt for dig, fordi det styrker dine knogler og tænder. Dette er en sand faktor. Mælk indeholder calcium, som er et kalklignende produkt. Dog er der ikke mange, der drikker 1-2 glas mælk om dagen. Hvis man ikke er mælketypen, bør man få kalktabletter som et kosttilskud, som er med til at styrke disse dele i kroppen. Når denne balance er i orden, er man heller ikke så svækket knoglemæssigt. Det samme er gældende for ens tænder. Jo bedre kalkindholdet er, jo stærkere er dine tænder.