zz11

Tandrensning vil sørge for at give dig pæne tænder igen, og er samtidig med til at forebygge komplikationer i dine tænder. Du bør derfor regelmæssigt gå til tandlæge og få et tandeftersyn, samt en afsluttende tandrensning.

Hvor ofte du bør gå til tandlæge og tandeftersyn for at få en tandrensning, vil afhænge fra person til person. Det er derfor svært at sige på forhånd, hvor ofte du bør gå til tandlæge. Dette skal aftales med din tandlæge, efter tandlægen har foretaget et tandeftersyn.

Der er som sagt flere gode grunde til at du skal have en regelmæssig tandrensning, og som vi ser nærmere på her i artiklen. Vil du derfor gerne vide mere om tandrensning, og de fordele du kan få med en tandrensning, så kan du med fordel læse med videre her i artiklen, hvor vi også kommer med vores anbefalinger til, hvor du får en god tandrensning.

Fordelene ved en tandrensning

Der er flere gode fordele ved en tandrensning. En tandrensning vil overordnet set give pæne og sunde tænder. Dette ved at at fjerne tandsten og andet fra dine tænder. Ved at fjerne tandsten og andet fra dine tænder, vil huller i tænderne, tandkødsbetændelse og paradentose.

Ved en tandrensning forebygger du altså sygdomme i munden og tænder, og vil behandle allerede eksisterende sygdomme og komplikationer. Derfor er det en stor fordel med en tandrensning, som du regelmæssigt bør få foretaget.

Hvordan foregår en tandrensning

Ved et tandeftersyn vil en tandlæge undersøge tandkødslommerne. Er tandkødslommerne på mellem 1-3 mm. vil der normalvis foretages en almindelig tandrensning. Er tandkødslommerne på over 4 mm. eller hvis tandkødet bløder, er der paradentose, og du vil blive foreslået en paradentosebehandling.

Hvor ofte en tandlæge vil anbefale en tandrensning vil variere, og blandt andet afhænge af hvor meget tandsten der dannes, om du ryger, misfarvninger fra kaffe, te og lignende, samt din generelle mundhygiejne. Særligt din egen mundhygiejne er afgørende for, hvor ofte der er behov for en tandrensning.

En tandrensning vil fjerne bløde og hårde belægning på dine tænder, samt de overfladiske misfarvninger. De bløde belægninger, kaldet plak, kan fjernes ved effektiv tandbørstning og med tandtråd. Du kan altså selv gøre meget for, at forebygge de bløde belægninger på dine tænder.

De hårde belægninger, kaldet tandsten, kan du ikke selv fjerne med tandbørstning og tandtråd. Tandsten dannes i en kombination af spyt i munden, samt ved mineralisering af tandsten.

Vores anbefaling til en effektiv tandrensning

Du bør se dig godt for når det kommer til valg af tandlæge, så du ikke mindst ender med et holdbart og flot resultat. Dertil kan nogle tandlæger være mere følsomme under deres behandlinger end andre, hvilket kan være godt for dig, der lider af tandlægeskræk. Dertil er der selvfølgelig også spørgsmålet om økonomi og budget, da en tandlæge ofte kan være ret dyr.

Vi anbefaler tandlægerne hos ntand.dk, der tilbyder effektiv tandrensning af dygtige og kompetente tandlæger. Du finder dertil en masse viden om tandrensning. Læs mere om tandrensning her, og find din nye tandlæge allerede i dag.