zz11

Det er meget individuelt hvad familiens medlemmer bruger computeren til. Mor og far kigger på nyheder og bruger den måske til arbejde. Børnene spiller computerspil med vennerne, ser videoer på YouTube og streamer måske Netflix på den. Lektierne kan også ligge online, og så er man nødt til at have adgang via computeren. Uanset hvad, er en computer en nødvendig del af en husholdning, da mange dokumenter og billeder er digitale efterhånden. Men hvad skal man kigge efter, hvis man vil have en computer til de individuelle behov?

Gruppe af mennesker kigger på computer

Overvej behovene før du køber

Før i tiden var det meget almindeligt, at folk havde en familiecomputer, hvor alle familiens medlemmer brugte den samme computer til hver sit. Det er ikke altid virkeligheden mere, for nu har mange børn enten en tablet eller en bærbar computer.
Men mor og fars behov for at game er måske ikke helt så stort som børnenes, og de fleste spil involverer måske minestryger eller kabale, der er som standardprogram på langt de fleste pc’er. Det største behov for alle, er at den kan gå på internettet, hvilket de fleste som udgangspunkt også kan. Men hvis du har købt en stationær computer, skal du være opmærksom på, at hoveddelen af dem, ikke kan forbinde til en trådløs forbindelse, og så skal du have fat i et ethernetkabel, der skal sættes i routeren. Det giver desuden også en mere stabil forbindelse. 

Børn råber af glæde foran computer

Ram, grafik og alt det andet tekniske

Hvis du derimod leder efter en computer, der kan trække nogle af de tunge spil og programmer, skal du forvente at punge lidt mere ud. Her skal du nemlig kigge på ram og grafikkort. Ofte bliver ram’en beskyldt for at være det vigtigste, når man skal have en stærk computer. Men når det gælder spil, er grafikkortet faktisk lige så vigtigt hvis ikke mere. For hvis grafikken er for god, kan computeren ikke følge med, og så bruger den en masse energi på at vise det bedste resultat. Derudover skal du også være sikker på at din computer ikke overopheder, og her skal du bruge en god fane, der blæser rundt i hele computeren.
Hvad gør man, hvis computeren pludselig går i stykker? Klik her for at læse mere om at købe en ny, hvis den gamle ikke kan repareres. For nogle gange er det dyrere at få den gamle repareret end bare at købe en ny. Men hvis computeren er begyndt at larme, kan det hjælpe at få den åbnet, og blæst igennem med noget komprimeret luft. Hvis det er en bærbar computer, kan du dog miste garantien, hvis du selv åbner den.
En computer er en stor investering, så overvej derfor, hvad I har brug for. Og med vedligeholdelse og opdateringer, kan en computer holde i mange år.