zz11

Når man har små børn i hjemmet, så skal man også gøre sig nogle tanker om, hvordan man sørger for at de ikke får fat i visse ting. Det er jo ikke alting i hjemmet, som man lige har lyst til at de roder rundt med – enten af sikkerhedsmæssige eller private årsager. 

Læs med her for at se hvilke eksempler der kunne være på ting man gerne vil gemme for børnene, samt hvordan du gør dette, når det kommer til stykket. Denne artikel egner sig til alle forældrene med småbørn derude. 

Kvinde bagfra i undertøj

Hvilke ting skal du gemme væk?  

Det er som sagt ikke alting i ens hjem, som det er lige hensigtsmæssigt at børnene får fat i og derfor skal man sørge for at pakke det godt væk. Der kan både være sikkerhedsmæssigt og private årsager til dette. 

Det er for eksempel en meget god ide at sørge for, at de ikke kan få adgang til skarpe materialer som sakse, knive og andet form for værktøj, som man kunne have liggende ude i skuret. Børn ved endnu ikke hvordan de skal håndtere ting som dette. Og nysgerrige som de er, så vil de jo prøve at bruge det på forskellige måder. 

I soveværelset har man også en del ting man gerne vil gemme væk. Det er for eksempel ikke optimalt at barnet finder frem til ens OBSESSIVE IMPERIA BABYDOLL SÆT eller andet form for ’voksent legetøj’, som far og mor bruger sammen af og til. 

Kvinde ved vindue i undertøj

Sådan gør du 

Eftersom man ikke kan holde øje med sine børn hele tiden, så er det vigtigt at sørge for, at de i bund og grund slet ikke kan få fat på tingene til at starte med. Det indebærer for eksempel at låse døren til garagen, så de slet ikke kan komme derud. 

Og det handler om at samle alle knive og lignende i en bestemt skuffe i køkkenet, som man derefter sætter børnelås på. Der er mange former for gode børnelåse i dag og det er en god ide at danne sig et indtryk over markedet, før du installerer nogle af dem. 

Med hensyn til dit soveværelse kan du simpelthen vælge at låse døren, når det ikke er i brug. Læg nøglen et sted hvor begge forældre ved hvor det er. Børn vil sjældent finde denne nøgle og rende ud, at den fører ind til mors og fars soveværelse. Og selv hvis de gør, så vil de som regel holde sig fra at gå derind – så længe du altså har gjort det klart, at det ikke er i orden at de roder rundt derinde.