zz11

Her i weekenden prøvede vi for første gang det nye koncept “GoBoat” da min søn, Birger, længe har ønsket at prøve at sejle i båd. Ikke en stor sejlbåd, men bare sådan en lille båd med motor. Derfor var det oplagt, da vi på vores tur til KBH skulle prøve GoBoat hele familien fra Islands Brygge. Så det tænkte jeg var oplagt at lave et lille indlæg om her, hvis der var andre der havde haft samme overvejelser.

Nemt, sjovt og kræver ingen erfaring!

Selvom der er tale om at sejle i båd, og selvom deres både er udstyret med små motorer, så kræves der ikke kørekort eller sejlerbevis. Så alle og enhver kan faktisk booke disse både. Og inden I bliver vist ned i båden så får I gode instruktioner og en speedundervisning I at manøvrere båden – og det er altså bare super nemt, så det skal I ikke være bekymret for bliver svært.

Obs: husk at være der 15 min. inden tid! Vi kom 10 min. inden, men heldigvis var de så søde at lade os komme afsted alligevel, men det var lige ved at gå galt.

Det var en super oplevelse, og især Birger var vildt begejstret over hans første sejltur. Og det er da også en skøn oplevelse. At sejle henover det rolige vand og faktisk opleve en ro over København, som man måske ikke troede fandtes – det er bare specielt derude på vandet, det må man sige.

Så alt i alt et skønt afbræk fra hverdagen og en sjov oplevelse. Især for os, som nærmest aldrig har været ude at sejle i en rigtig ”sejlbåd”.

Her er også lige en lille video til/om GoBoat, hvis du lige vil se hvordan det ser ud og mærke følelsen inden:

Men hvad med sikkerheden?

Som forælder tænker man altid alle scenarier igennem og når det handler om ting som at sejle, så tænker vi som forælder rent instinktivt på sikkerhed. Men dette er der tænkt på og vi blev hurtigt helt trygge da der selvfølgelig var tænkt over redningsveste til de små og selve båden er robust og virker ganske sikker til trods for at være en mindre båd.

Personen der styrer og sejler båden skal være 18 år, så det skal man lige være obs på også.

Og nu nævnte jeg at båden er en ”mindre båd”, men du kan faktisk får både der kan have plads til hele 8 personer så vi derude, så er I en større familie skal det ikke afholde jer for at prøve det.

Københavns Havn

Tag drikkevarer og mad med selv – eller køb det hos GoBoat

Og så lige lidt praktisk info. Da man jo kan leje op til flere timer på båden, så er det rart at have i al fald drikkevarer med – også hvis I skal afsted på en glohed sommerdag (som jo naturligvis er sjovest, nu vi snakker om at sejle i båd med familien). De er heldigvis så fleksible at du gerne selv må medbringe. Dog kan du også købe derude hos dem (dog kun på deres hovedbase; Islands Brygge). Det valgte vi selv at gøre og vi kunne få alt fra vand og sodavand til snaks og vin, så det var nemt og lækkert.