zz11

Er tiden inde til, at din have skal have en make-over? Så er du kommet til det rette sted. Det kan nemlig være svært indimellem selv at tage stilling til, hvad der skal gøres. Her får du tips til, hvordan du kan gøre din have smukkere, så du kan stornyde den, når sommeren trænger sig på. Derudover kan du læse mere om hækkeklippere, der er et vigtigt redskab under processen.

Tulipaner

Sådan vælger du den rette hækkeklipper


Er din hæk ved at trænge til en omgang klipning? Måske er din hækkeklipper gammel og slidt – måske vil du bare gerne være den heldige ejer af en helt ny. Det er forståeligt. Der findes nemlig alverdens smarte hækkeklippere, der kan gøre din hæk endnu flottere at se på. Mulighederne er mange, og det er helt op til dig og dine behov at afgøre, hvilken du har mest brug for. Du kan nemlig vælge imellem batteridrevne hækkeklippere eller maskiner, der kører på benzin eller el. Der er fordele og ulemper ved de tre forskellige modeller.
Fordelen ved en hækkeklipper, der kører på en strømkilde, er, at den er væsentlig mindre end de to andre modeller. Det betyder, at den er håndterbar og dermed nem at klippe med. Ulempen er selvfølgelig, at den fås med ledninger. Det kan gøre arbejdet mere besværligt. De mange forskellige overvejelser gør blandt andet, at du må tænke dig godt om, inden du vælger. Vælger du rigtigt fra starten, er du sikker på, at du bliver glad for maskinen på længere sigt. Vælger du for eksempel en batteridrevet hækkeklipper, kan du stadig være sikker på, at den er nem at håndtere.
Bonussen her er først og fremmest, at du undgår irriterende ledninger, når du skal frem og tilbage. Derudover skal du i modsætningen til den benzindrevet maskine bare skifte batteri, når den trænger. Er du i tvivl, kan du for eksempel overveje at købe en Makita hækkeklipper, der fås i mange forskellige modeller. Ligeså snart du vælger den rigtige, kan du hurtigt komme i gang med klipningen og dit projekt. 

Have

Gør haven smukkere


Næste skridt er blomster. En have med blomster og planter i mange forskellige farver gør underværker for atmosfæren. For at nyde den til fulde, bør du derfor også tænke praktik ind i dine valg. Her kan du for eksempel vælge planter og blomster, hvor du er sikker på ikke at skulle bruge for meget tid på at passe og pleje dem. Derudover er det altid frustrerende med ukrudt. I den forbindelse kan du med fordel vælge bundække. Bundække planter er både pæne, men ligeledes effektive.
Desto tættere de bliver, desto mindre mulighed har ukrudtet for at vokse. Her har du altså mulighed for at vælge imellem mange forskellige bunddække, der vil kunne pynte i haven.