zz11

Som børnefamilie er morgenen aldrig den sjoveste tid på døgnet. Det kan dog hurtigt gå hen at blive den mest hektiske. Alt efter hvor morgentrætte og teenageragtige børn man har, skal man rundt for at vække dem ad op til flere omgange, mens der samtidig skal smøres madpakker, vaskes hår og pakkes skoletasker. Hvis du derudover også selv skal op på arbejde ret tidligt om morgenen, gør det bestemt ikke den slags mindre hektisk. 

Væk børnene

Skru ned for morgenens intensitet

Der findes dog alligevel muligheder for at skrue en anelse ned for morgnernes intensitet, der virker i næsten enhver børnefamilie. Har I for eksempel endnu ikke prøver at skemalægge morgenerne, er det værd at prøve. Sørg for, at alle ved, hvornår de skal op, hvornår der er plads til dem I badet, og I det hele taget hvad de skal lave på ethvert givent tidspunkt. Alternativt kan I også vælge at stå en anelse tidligere op for således at få lidt bedre tid om morgenen. Noget knap så intuitivt er dog, at I, udover at skrue på mængden af søvn, også kan skrue på kvaliteten af søvn. Hvis I får en generelt bedre søvn, er det nemmere at komme ud af sengen om morgenen, og så giver det i det hele taget bare anledning til færre sure miner.

Invester i bedre senge

Få en god nattesøvn

Dårlige og hektiske morgener er dog langt fra den eneste grund til at kære sig om sin egen eller sine børns søvnkvalitet. Dårlig søvnkvalitet kan nemlig, over lang tid, også lede til en hel række livstilssygdomme. Heldigvis er det forholdsvist overskueligt at rette op på dårlig søvn. Udover en række gode vaner såsom mindre skærm før sengetid, handler det nemlig mest af alt om en god seng. Selvom det altså godt kan gå hen at blive en smule dyrt, er det utvivlsom det værd at investere i gode senge til hele familien. 

Vær dog opmærksom på, at det ikke behøver at betyde den samme seng. Alle kroppe er forskellige og har derfor også brug for specielle madrasser og senge. Det gør sig ikke mindst gældende, når barnekroppens særheder tæller med i overvejelserne. Så længe i overvejer præferencer angående madrassens hårdhed og ikke bare sætter lighed mellem det billigste og det bedste, er I allerede et godt skridt nærmere en bedre nattesøvn og mindre hektiske morgener.