zz11

Har du et ønske om at finde en dygtig psykoterapeut, er det vigtigt at vælge med omhu. Du kan finde rigtig mange psykoterapeuter i Danmark, men det er ikke dem alle, der vil være et godt valg for dig. Netop derfor er det afgørende, at du tager dig tid til at vælge med omhu.

Når du skal vælge din terapeut, er der flere forskellige faktorer, der skal være i fokus. Blandt andet er det vigtigt, at du sørger for at have fokus på de faktorer, du kan læse om herunder.

1. Vælg ud fra speciale

Det er ikke alle psykoterapeuter, der har det samme speciale. Det skyldes, at en sådan terapeut kan arbejde med et hav af områder. Når du skal vælge mellem dem, anbefales det derfor at vælge en terapeut, der har speciale i det område, du ønsker at gå i terapi for.

Hvis du f.eks. søger hjælp til stress, depression eller noget helt tredje, er det vigtigt at vælge en psykoterapeut, der har fokus på dette. Ønsker både du og din partner at gå i terapi, er det afgørende, at du vælger en terapeut, der har speciale i netop dette.

2. Find en aktør med gode anmeldelser

Står du f.eks. over for at skulle vælge en psykoterapeut i Odense, er det også vigtigt, at du tager dig tid til at læse anmeldelser. Det skyldes, at det desværre ikke er alle terapeuter, der kan bryste sig af at have et lige godt renommé.

Disse anmeldelser kan du finde flere steder, men det er en god idé at starte på Trustpilot eller Facebook. Det er nemlig her, at de fleste skriver deres anmeldelser. Når du læser disse, vil du bedre kunne vurdere, om det er værd at starte i terapi hos en bestemt terapeut.

3. Skal det være fysisk eller online?

I forbindelse med dit valg af en psykoterapeut, skal du også gøre op med dig selv, om du ønsker at det skal foregå fysisk eller online. Skal det være fysisk, er det nemlig vigtigt, at du finder en terapeut, der holder til i dit lokalområde.

Ønsker du derimod, at det skal foregå på nettet, er det ikke et krav. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er alle terapeuter, der kan tilbyde dette. Er det et krav, at din terapi foregår på nettet, skal du derfor være indstillet på, at du vil have færre terapeuter at vælge mellem.