zz11

De fleste danskere har nok på et eller andet tidspunkt været skyldige i at kigge misundeligt på et af de mange boligprogrammer på fjernsynet, der får det hele til at se legende og frustrerende let ud. Dog findes der en hel del du selv kan gøre for at forvandle din bolig til den oase du fortjener. Her kan du se, hvordan du kan gøre dit hjem helt fantastisk.

Fjern overskydende rod 

Der er selvfølgelig ingen der siger, at dit hjem er udpræget rodet. Alligevel vil du blive overrasket over hvor meget, der egentlig kan hobe sig op i løbet af ganske kort tid. Det vil derfor være et godt sted at starte med at rydde op i gemmerne.  

indretning

Stuen

Når oprydningen så er klaret, så er det nu på tide at give din stue en ordentlig tur. Prøv f.eks. at indføre nogle smukke planter, et flot tæppe, et par nye sofapuder eller et flot og nyt gardin. Afslut hele affæren med at give din stue et sprøjt parfume, såsom f.eks. lavendel eller gran. En anden smuk og velduftende løsning kunne også være at have rigeligt med friske blomster placeret rundt omkring i din stue.

Motionscenteret derhjemme

Træt af køerne i dit lokale motionscenter? Hvorfor ikke bringe motionscenteret hjem til dig selv? Hvis du har lidt ekstra plads i hjemmet, så vil det derfor være en fremragende idé at indrette dit eget private motionscenter i et af boligens rum. Og der skal faktisk ikke engang så meget til – blot en enkelt maskine vil faktisk være tilstrækkeligt til at få den ugentlige dosis motion. Man kommer nemlig langt med en god romaskine eller et løbebånd . 

Invester i miljøvenlig energi

Opvarmningen er naturligvis et vigtigt element i enhver bolig. Der er jo ikke meget ved at have de smukkeste omgivelser i verden, hvis man hundefryser om vinteren. Rigtig mange danskere vælger i disse år at skifte til mere miljøvenlige energiformer, såsom varmepumper. Hvorfor ikke slutte dig til flokken, så du kan gøre noget godt for både miljøet og ikke mindst din pengepung. Der er nemlig ofte rigtig mange penge at spare på den årlige varmeregning ved at omlægge til f.eks. en varmepumpe.

have

Gør noget ved haven

Sidst men ikke mindst, så skal du naturligvis ikke glemme haven. Din have er nemlig en væsentlig del af din lille oase, hvilket er grund nok til at give den lidt ekstra opmærksomhed. Sørg derfor for at vælge nogle af dine yndlingsplanter, træer eller buske, så du altid befinder dig i de smukkeste naturlige omgivelser. For at fuldende din haves look, så kunne du desuden vælge at købe en såkaldt færdighæk, der uden de store dikkedarer kan afskærme din lille have oase, og ikke mindst gøre den væsentligt smukkere.