zz11

Når man har et stykke græsplæne, så ved man også hvad betydning det har at plænen er flot og fyldt med græsstrå uden at være pakket tæt med mos eller ukrudt imellem stråene. Den flotteste plæne kan blive en hel konkurrence mellem husstandene på vejen, men hvordan får man egentlig den flotteste plæne?

Den flotteste plæne kræver opmærksomhed – men hvor opmærksomheden kommer fra, er intet krav

Uden at vide at man går op i det, så vil de fleste hurtigt indse at de gerne ønsker en flot plæne som naboerne kan blive misundelige på, men at holde en plæne flot er en undervurderet opgave, for en pæn plæne skal passes jævnligt og hører ikke ligefrem under kategorien for de nemme haver.

En flot plæne kræver som skrevet jævnlig pasning, men har du slet ikke tid, lyst eller mulighed for at rende rundt og slå græs hver anden dag i sommerhalvåret, så kan det hurtigt stikke af til at blive en plæne der ikke vil tæmmes så let igen herefter. Det giver derfor mening for rigtig mange danskere at se på anskaffelsen af maskiner som f.eks. Stihl iMOW robotplæneklipper.

Robotplæneklipperens indkøring til det danske marked – ikke kun til erhvervsplæner

VI skal ikke mange år tilbage før vi kan erindre hvordan vi skævede til blikket af en plæneklipper der selv kunne trille rundt i haverne og ofte så man kun sådanne maskiner trille rundt på erhvervsplæner, hvor der med god begrundelse kunne forsvares at de ansatte selvfølgelig havde andet godt at tage sig til, end at skulle holde plænen flot.

Samtidig med at vi så til, så kunne vi også se at de plæner der dagligt fik besøg af det lille køretøj der trillede rundt og passede sig selv, var plæner der var holdt godt og så lækre og frodige ud. Derfor så man også en pludselig købelyst, da de første private vovede sig over i at blive kaldt for dovne individer og investerede i en sådan plæneklipper.

En god investering der hurtigt er tjent hjem igen

Med en god robotplæneklipper er der faktisk ikke så meget arbejde at finde i en græsplæne og samtidig har man sikret sig en plæne der kun kan gøre naboerne misundelige. Der vil være lidt arbejde i at få installeret maskinen til at holde sig til matriklen og en robotplæneklipper skal også have en station hvor den kan tage hjem og lade op til en ny omgang klipning.

Nogle vil mene at en robotplæneklipper er en dyr løsning, men ser du på hvad du ellers ville skulle betale for en plæneklipper der kræver betjening, så er det hurtigt en sparet løsning.