zz11

Vi har lige skiftet vores seng ud. Vi mente, at vi trængte til en ny en, da den gamle efterhånden var ret slidt. Så vi gik i gang med at undersøge. Sengemarkedet er stort. Faktisk vil jeg kalde det en jungle.

Overvejer du at skifte sengen ud, så skal du vide, at en seng ikke bare er en seng. Der er mange forskellige slags. Læs videre her, så skal jeg prøve at gøre det lidt mere overskueligt for dig. Du kan også se mere her.

Forskellige typer senge

Hvis vi skal gå ned i de så detaljer, så findes der uendeligt mange forskellige slags senge. Også hvis vi bare snakker voksensenge. Du kan nemlig bestille din seng efter mål.

Skal det gøres lidt mere overskueligt, så er der tre typer senge: boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge.

Boxmadrassen er den enkle og billige seng. Du kan få den i forskellige størrelser, men ellers er de ret ens.

Kontinentalsengen er luksusvalget. Sengen er i flere lag, så du kan ligge rigtig godt i en kontinentalseng.

Elevationssengen kan du køre op og ned – i hovedenden eller i fodenden.

Køb bare din seng online

Vi var selv lidt forbeholdne over for at købe seng online, men vi endte med at gøre det alligevel. Der er nemlig mange gode tilbud online, og sengene er lige så gode.

I min grundige research fandt jeg ud af, at man ikke kan vurdere en seng på de 5 minutter, man ligger i den i butikken. Man skal prøve at sove i den en hel nat, gerne flere. Når man ved det, så er der ikke mange fordele ved at købe en seng i en fysisk butik. Det er nemmere, smartere og billigere online.

Hvis du køber din seng online, så kan du også give dig god tid til at se dig for. Du kan kigge på senge, når det passer dig, og du kan læse om de forskellige slags, så du kan finde den rigtige til dig.

Pas på din seng

Når du endelig har fundet en ny seng, så er det en god idé at passe godt på den. Du har brugt en del tid på at finde den, og du har brugt penge på den. Så skal den gerne holde så længe som muligt. Og der er nogle ting, du kan gøre for at få din seng til at holde længe.

  • Køb en topmadras med: Hvis du bruger en topmadras, så er det den, der bliver slidt på. Den kan vaskes, og den er ikke så dyr at skifte ud.
  • Vend rullemadrassen: Køber du en seng i flere lag, så tænk på at vende dem en gang imellem. Med en boxmadras kan du vende hele sengen. Så slider du ikke den ene ende mere end den anden.
  • Giv luft: Din seng har godt af at få luft. Når du sover i den, bliver den fugtig, så den skal gerne luftes i løbet af dagen. Læg ikke dyne og sengetæppe hen over den, men lad den ånde.

Tænker du på de ting, så holder din seng længere.