zz11

Vi skal ikke mange år tilbage, før de færreste kendte til det i dag meget populære paddleboard. I dag er det at stå på paddleboard nærmest blevet en fast ting at få gjort i de varme sommermåneder. Og det er faktisk ret forståeligt, for det er lidt af en oplevelse. Men lad os komme til det. Paddleboard: Hvorfor er det så populært? 

Hvad er et paddleboard (SUP board)? 

Hvis du ikke allerede ved det, så får du lige en hurtig forklaring af et paddleboard her, som altså også kaldet et SUP board. Et paddleboard eller SUP board kan nok bedst beskrives som et stort, langt og bredt surfboard. Det fungerer dog på ingen måden som et surfboard. Meningen er, at du skal stå oprejst på boardet, og så padler du ellers afsted med en enkelt ‘paddle’. 

For nogle lyder det som en svær disciplin, mens andre tænker, at det er da bare barnemad. At stå på paddleboard kræver selvfølgelig lidt øvelse, men langt de fleste kan blive gode til det på kort tid. Så er der selvfølgelig flere tricks og eksempelvis vendinger på boardet, som kræver en del mere øvelse. Heldigvis findes der board til både begyndere og mere øvede. 

Får man motion af at stå på paddleboard? 

Det lyder måske ikke så fysisk krævende at stå på et paddleboard. Men der skal du tro om igen, for det er faktisk en god måde at få en masse motion på. Du bruger overraskende mange forskellige muskler i hele kroppen, når du står på et paddleboard. Selvom du ikke lige tænker over det, så bruger du næsten alle muskler til at spænde op med for at kunne holde dig på boardet. Derudover er det bare supersundt og skønt for krop og sjæl at være ude i naturen – især ude på vandet! 

Hvilket paddleboard skal jeg vælge? 

Som sagt findes der flere forskellige slags board, som henvender sig til både begyndere og øvede. Find dit nye paddleboard her. Du skal naturligvis altid gå efter et board, som passer til din erfaring. Men der er også andre overvejelser, som du skal gøre dig, inden du investerer i et paddleboard. Det er ikke helt billigt, hvis du vil have et board i god kvalitet, så det ville være rigtig ærgerligt at vælge et forkert board. Så hvad skal du egentlig overveje, når du skal købe dit først eller næste paddleboard? 

  • Hvordan vil du bruge dit board? Er det motion eller bare afslapning og spas? Skal det gå stærkt, eller er du mest bare til en rolig tur?
  • Hvem skal bruge boardet? Er det til hele familien, eller skal det passe specifik til dig selv og dine behov? 
  • Hvor ofte skal det bruges? Dermed sagt, hvor meget skal det kunne holde til? 
  • Hvor øvet er du egentlig? Hvis du ikke har stået ret meget på paddleboard, kan du have brug for ekstra stabilitet på dit board. 
  • Hvor vigtigt er det for dig, at boardet er sikkerhedsvenligt? Vil du gerne have et skridsikkert underlag og en sikkerhedslinje? 
  • Skal dit board have personlighed? Du kan få designet en unikt board, der passer til dig. 
  • Er der andet udstyr, der er vigtigt for dig at få med i købet? Det kunne jo være en redningsvest, tasker, ekstra årer, osv. 

Paddleboard-historie fra Svendborg 

For mange fynboer har paddleboards også skabt sig et helt specifikt og hyggeligt omdømme på grund af en sød historie fra Svendborg. Her har en mand, der ofte står på paddleboard på havnen, gjort sig gode venner med en delfin. Det er blevet en særlig lille turistattraktion at se det umage venskab.