zz11

Internettet er en kompleks størrelse. Det kan indimellem være svært at vurdere, hvad der er op og ned. Ved du for eksempel, hvad DNS er – eller har du svært ved at finde ud af, hvordan du bruger det rigtigt? Der kan være mange spørgsmål til netop det emne. Nedenfor får du flere informationer om, hvad du for eksempel bør vide om DNS samt hvilken DNS, der kan give mest mening at bruge, hvis du oplever dårligt internet.

Macbook

Ting, der er værd at vide om DNS


Måske har du længe stillet spørgsmålstegn ved enkelte dele på internettet. Det kan umiddelbart være svært at vurdere, hvad der egentlig sker, når vi gebærder os på internettet. Først og fremmest er det værd at vide, at DNS mere nøjagtigt står for ”Domain Name System”. Det er faktisk det system, der oversætter en sides domænenavn til en IP-adresse. Alle internetsider har nemlig en talkode – en IP-adresse. Alle IP-adresser gør det muligt for din computer at finde siders specifikke placeringer, når du søger på internettet.
Grunden til, at siden bliver oversat til et domænenavn, er, at talkoden oftest er lang og dermed svær at huske. Måden, du nemmere kan huske forklaringen på, er, at DNS med andre ord kan betegnes som en telefonbog – alle IP-adresser er numre. Når du søger på et domænenavn, kan du forestille dig, at du søger på en person i telefonbogen, som senere oversætter til nummeret.

Forretning Sådan vælger du den rigtige DNS 


Der kan være mange gode grunde til at skifte DNS. Det kan du for eksempel med fordel gøre, hvis du oplever problemer med at indlæse internetsider. Det kan være frustrerende at sidde og vente på at en side indlæser. Derfor kan du skifte DNS-server fra din nuværende internetudbyder til en gratis DNS-server. I det tilfælde kan et skift fra en DNS-server til en anden nemlig ende med at være den oplagte løsning.
I nogle situationer vil din computer nemlig have nemmere ved at indlæse siden. DNS-serveren kan være hovedårsagen til, at dit internet kører langsommere end normalt. Du kan derfor få meget ud af at sætte dig ind i DNS-serveren for at sikre, at det ikke er på grund af den, at du har langsomt internet.
Fordelen ved at skifte DNS er, at der er stor sandsynlighed for, at du finder servere, der er gratis. Derudover er det heller ikke en kompliceret proces at skifte servere og kan altså gøres hurtigere, når du først ved, hvad du skal – se for eksempel her http://hvaderdns.dk/?fbclid=IwAR3sspOgrNBjBvU_-d8Pd4WK6g-rqLujLlxjNm3UYhXG2vOBxzNSs5WTaXo. Her kan du finde forskellige guides på nettet, hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal. For at finde den rette server, er det først og fremmest vigtigt, at du sikre, den er stabil. Ellers handler det blot om at prøve sig frem.