zz11

Vi skal huske at nyde weekenderne. De er små pauser fra hverdagens trummerum. De er vores frirum, hvor vi kan være sammen med familien og gøre alt det, der ikke er tid til i hverdagen. Ting som fx at lave lækker, tidskrævende mad.

Til daglig laver du sikker nemmere retter, som kan være færdig på max. en times tid. Det skal helst ikke tage længere tid. Der er jo arbejde, børnene, husholdningen og så videre. Man kan skam også lave ganske god og lækker mad på en time. Men der er noget helt specielt ved at servere en ret, som du har brugt noget længere tid på at lave.

Barn-bagning

Lav pulled pork

Brug weekenden i køkkenet, og lav en portion pulled pork. Pulled pork skal være mørt, men tilbered det i en stegeso, og du vil ikke tro dine egne smagsløg. Det kan hurtigt blive hele familiens nye yndlingsret.

Det tager lang tid at lave pulled pork i stegeso, men det er arbejdet værd. Du behøver heller ikke at stå og ruge over det hele tiden. Det passer sig selv langt hen ad vejen.

Alle vil kunne smage kærligheden, hvis du giver dig tid til at tilberede en omgang hjemmelavet pulled pork. For en god opskrift kan du se her. Denne opskrift giver dig ikke bare ingredienserne og en fremgangsmåde. De har endda tænkt på at lave en tidsplan til dig. Du skal altså ikke selv til at finde ud af, hvornår du skal gøre hvad. Du følger bare opskriften og dens tidsplan.

Spis lige brød til

Til en gang hjemmelavet, mørt kød kan det være lækkert med hjemmelavet flutes. Bag et par sprøde flutes til, og lad dem supplere det bløde kød på bedste vis.

Det tager også sin tid at lave flutes. Dejen skal hæve længe. Men når du alligevel står i køkkenet for at lave pulled pork, vil det føles som ingenting. Du skal røre dejen sammen og ælte godt. Senere skal dine flutes formes og bages.

Spiser I flutes og pulled pork, kan eventuelle rester fint gå til mandagens madpakker. Lidt kød imellem et overskåret stykke flute vil være rigtig lækkert. Du kan også lægge en skive agurk eller en tomat i. Eller lav en portion syltede rødløg, og læg sådan et i. Det vil være en fin kombination.

Flute

Involvér børnene – og manden

Du behøver selvfølgelig ikke at lave det hele selv. Hvis du foretrækker at fordele arbejdet lidt eller at lave noget sammen, så hiv hele familien med i køkkenet. Der er opgaver, som børn også kan finde ud af. Og manden kan bestemt også hjælpe til.

Det kan være en hyggelig weekendbeskæftigelse at arbejde sammen i køkkenet. Så kan I snakke om ugen, der er gået, eller den kommende uge. Ja, I kan snakke om alt mellem himmel og jord.

Det vil give jer et bedre sammenhold at lave mad sammen. Det er en opgave, der skal løses hver dag. Hvorfor ikke være fælles om den? Og det behøver ikke kun at være i weekenderne. Du kan fint lade børnene være en del af madlavningen hver dag. Ellers kan de i det mindste dække bordet.

Jeg kan kun anbefale at involvere børnene i madlavningen. Det er god læring for dem, og de bliver mere en del af familien. I modsætning til at de er nogle små prinser eller prinsesser, og du er deres tjener.

Spis også maden sammen. Læg mobiler og tablets til side i den tid, det tager, og snak sammen i stedet for. 

Tid sammen i køkkenet, masser af hyggelig snak, et lækkert måltid – det er min opskrift på en god familieweekend.