zz11

Findes der noget bedre, end at komme hjem til et dejligt, behageligt og rart hjem efter en dag ude af huset? En bolig, hvor du kan slappe af og nyde familien, mens du nyder de hyggelige rammer, som skaber rammen for jeres gode familieliv. Få ting lyder bedre et dét, derfor prøver jeg her at inspirere dig til, hvordan du kan gøre jeres hjemlige rammer endnu hyggeligere for jer som familie. Der kan nemlig være mange faktorer, der spiller ind på hyggen.

Indretningen er vigtige

En af de ting, som virkelig kan påvirke jeres hjems hygge-niveau, er indretningen. Indretningen er præget af enormt mange ting, som kan være med til at skabe lige den stemning, som du allerhelst vil have i dit hjem. Derfor har jeg nedenfor listet mange af de ting ved indretningen, som kan påvirke jeres stemning, og som du ikke mindst kan justere på for at få den ønskede stemning.

Farver:

En af de helt centrale ting i et hjem er farven. Er der lyse gulve, lyst loft og lyse vægge, så kræver indretningen typisk flere farver og andre finurligheder for at skabe en hyggelig stemning. Lyse rammer er dog perfekte til at skabe en stemning med møbler og andre accessoires til hjemmet.

Møbler:

Møblerne er en væsentlig del af indretningen. Mens lædermøbler og lyse farver typisk ikke skaber den varme hygge, så gør bløde materialer og varme farver det modsatte – nemlig skaber de hygge og komfort. Dog er det ikke ensbetydende med, at lædermøbler og lyse farver ikke kan klare den del.

Materialer:

Materialerne i dit hjem er altafgørende for hjemmets udtryk. For at skabe en øget hygge kan du kaste dig ud i vamsede gulvtæpper eller bløde møbler, som giver en følelse af trykhed, komfort, behag og hygge. På den måde gør materialerne meget. Har du eksempelvis et råt betongulv skaber det ikke hyggestemningen alene, men kræver at blive løftet af andre materialer, møbler og farver.

Billeder:

Noget af det, der virkelig kan give et rum og en bolig kant og personlighed er billeder og kunst. Du kan for alvor sætte dit eget præg på hjemmet ved at vælge noget kunst på væggene – og her er mange, mange forskellige slags kunst at vælge i mellem. Måske du er mest til de hyggelige billeder fra familiefødselsdagen, portrætter af børnene eller bryllupsbilledet fra den bedste dag i dit liv, som vil skabe en personlig og hyggelig følelse, eller måske du er mere til den abstrakte kunst eller de smukke fotoplakater med naturmotiver? Mulighederne for at kunne udtrykke sin stil og skabe en base med personlighed er altså mange.

Lysindfaldet:

Lysindfaldet er også noget af det, der spiller en stor rolle for husets stemning. Hvis du har et hus med meget lysindfald er det super lækkert, men somme tider kan det godt tage lidt af hyggen fra rummet, fordi det pludselig kan virke så stort og meget lyst. Det betyder dog ikke, at det ikke kan være hyggeligt. For med de rette møbler kan det sagtens være en hyggelig oase. Ellers er det bare med at købe nogle skønne lamper, som kan give lidt sjæl og hygge til rummet, eksempelvis flowerpot lampen. På den måde kan du skabe et rigtigt hyggeligt lys og en god atmosfære i rummet.