zz11

Mange familier vælger at anskaffe sig en hund, som med tiden kan blive et medlem af familien på lige fod med de øvrige familiemedlemmer. Det er nemt at knytte et stærkt bånd til en hund, der med sit kærlige og positive væsen kan være noget af et lyspunkt i dagligdagen. Derfor prioriterer de fleste hundeejere heldigvis også at holde et vågent øje med hundens helbred. Kan du nikke genkendende til dette, ved du sikkert også, at selv den mindste ændring i hundens adfærd kan give anledning til bekymring. Et spørgsmål som ”hvorfor snorker hunden?” kan hurtigt blive et spørgsmål om, hvorvidt hunden er syg eller ej. Men der kan være mange grunde til, at en hund snorker. De hyppigste årsager kan du læse nærmere om nedenfor.

Hundens race

Når hunde snorker, kan det skyldes noget så banalt som hundens race. Nogle hunderacer har korte snuder, hvor knoglerne i næsen er både kortere og smallere, hvilket giver mindre plads til, at luften kan presses ud i lungerne. Det kan resultere i snorken. Netop derfor er racer som mops, boxere og fransk bulldog kendt for at snorke. Hører din hund til en af disse racer eller en lignende kortsnudet race, er der altså ikke umiddelbart grund til bekymring. Det er dog selvfølgelig altid vigtigt at sikre sig, at hunden kan trække vejret ordentligt – både når den sover, og når den ikke gør det.

sovende hund

Hundens liggeposition

Ud over racen kan også noget så simpelt som hundens liggeposition gøre, at den kommer til at snorke. Dette gælder også hunderacer med længere snuder. Hvis hunden snorker, og det virker forstyrrende for dig eller anstrengende for hunden, kan snorken på grund af liggeposition typisk afhjælpes ved at prikke til din hund eller ae den, så den justerer sin liggeposition.

Overvægt og sygdom

Mens der kan være flere helt naturlige og ikke bekymrende årsager til, at hunden snorker såsom de ovenstående to, kan der også være mere alvorlige årsager til, at hunden snorker. Her skal du særligt være opmærksom på, hvis hunden pludselig begynder at snorke på mere eller mindre fast basis, når den ikke har haft tendens til det før. Det kan nemlig skyldes både overvægt og sygdom – eller en kombination af de to. Heldigvis kan sådanne tilstande som regel afhjælpes og behandles – eksempelvis hvis hunden taber sig, eller hvis man får den rette hjælp til at komme en eventuel sygdom til livs.

Er en sygdom skyld i, at hunden snorker, vil der ofte være tale om en infektion i luftveje eller hals. Der kan også være tale om bronkitis. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at bede en dyrlæge om hjælp.