zz11

Det er en skrøne, at familierne i byerne rykker teltpælene op og begiver sig ud, hvor kragerne vender for at få plads, tid og luft til familien og hverdagen. Men det er faktisk helt modsat – og strømmen går kun én vej. Og det er mod København. Faktisk bliver flere og flere familier i storbyerne, herunder særligt i København, og den eneste reelle udflytningstendens, der eventuelt måtte kunne spottes, er at nogle af de unge flytter ud til omegnskommunerne, når de får børn.

Og hvis du bor midt i byen, vil du også kunne nikke genkendende til, at det ind imellem kan være en lettere logistisk udfordring at få alle ender til at mødes, når man bor i en lejlighed midt i byen.

Her kan du blive klogere på planlægning, boligindretning, parkeringsservice og bylivet.

foraeldre

Planlæg grundigt

Dette råd gælder naturligvis for alle børnefamilier. Så snart der kommer børn i billedet, ryger impulsiviteten i et ret stort omfang ud i de første mange år. Planlægning er roden til succes, men lad være med at bebrejde dig selv, hvis heller ikke planlægningen holder. Børn kan nemlig ikke puttes ind i en kasse, og de kender ikke til de planer, du har (og er formentlig også lidt ligeglade). 

Med planlægning forstås derfor, at I skal forsøge at skabe nogle rammer for jer selv, som kan gøre den logistiske udfordring en smule nemmere, så I har mere kvalitetstid sammen. Det gælder for eksempel at spise morgenmad og aftensmad på samme tidspunkt hver dag, hente ungerne i daginstitutioner på samme tid hver dag og lave et skema for, hvem der henter og bringer børnene.

Det kan i den forbindelse være en fordel, at de voksne sætter sig sammen hver søndag aften og laver et udgangspunkt for en plan for den kommende uge, så alt glider lidt nemmere.

Del jeres bolig op

Bor man midt i byen, bor man oftest også på lidt mindre plads, end hvis I havde et hus på landet. Men det behøver ikke ende som et larmende mareridt, hvor du aldrig helt får ro eller luft, fordi I bor så tæt. Der er nemlig rigtigt mange, som har indrettet selv helt små 2 værelseslejligheder, så de passer til en familie på 4 eller 5. Her skal I tænke på at indrette i højden fremfor at indrette for meget på gulvet. Byg små hemse, hvor børnene kan sove og lav god opbevaringsplads oppe under hemsene og lofterne. Del rummene op med ekstra vægge, så I har flere, mindre rum. 

Få parkeringsordning i jeres ejer- eller boligforening

Hvis I bor i forening, som har egne parkeringspladser, vil det også være en god idé at have parkeringsservice. Her får I nemlig opsyn af parkeringsplads, så I er sikre på, at ingen andre, end jer der bor der, snupper jeres parkeringspladser. Det er ingen hemmelighed, at det ikke just vrimler med parkeringspladser i de større byer, og det er mere end sædvanligt frustrerende at komme hjem med børn og indkøbsposer efter en lang dag, og så ikke kunne finde en parkeringsplads. Det vil en parkeringsservice kunne afhjælpe.

lejlighed

Brug byens mange tilbud og tiltag

Når I nu bor midt i byen, bør I netop udnytte alle de mange tiltag og muligheder, der er for både jer som par, for dig selv og for jeres søde børn. Der er rigeligt med muligheder for, at jeres børn kan få én på opleveren, samtidig med at I også selv kan trække stikket og få ro på. Brug tilbuddene – det er derfor, de er der.