Der er nogle begivenhedsrige tidspunkter i de unges liv. Ja, der er mange, men et af dem er konfirmationen. Det er en stor dag, og hvis de ønsker at lade sig konfirmere, så forbereder de sig igennem længere tid. Det foregår hos præsten, hvor de gennemgår de forskellige tekster, ritualer, og de spørgsmål der måtte være.
Konfirmationen er et ritual, som foregår i kirken, hvor overgangen mellem ungdom og barndom bliver understreget. En konfirmation er en bekræftelse af dåben, hvor gud igennem konfirmationen bekræfter sit ja til den unge.
Start forberedelserne i god tid
Der er masser af ting, som skal forberedes. Få god hjælp hos konfirmationsnyt.dk.
Man skal være ude i god tid for at være sikker på, at man kan bestille eller leje de ønskede ting. Man skal finde ud af, om man vil leje lokaler, telt og holde festen på en restaurant. Hvis man lejer, så skal der arrangeres stole, borde, service, musik, lys, og hvad der end måtte være nødvendigt.
Det er ligeledes godt at få menuen samt drikkelse på plads, så den kan bestilles, hvis det kommer udefra.
Selvfølgelig skal konfirmationstøjet være på plads i god tid. Der er stort udvalg, hvor grundlaget er traditionelt, men med diverse twist, alt efter hvad de unge ønsker sig.
Drengene klæder sig gerne i fine jakkesæt med slips og hele pivtøjet, måske endda en vest. Pigerne klæder sig oftest i flotte kjoler, som stilmæssigt kan være meget forskellige. Som regel er farven hvid eller lyse toner. Deres konfirmationskjoler spænder lige fra romantiske med florlette stoffer, måske blonder eller draperinger til stilrene enkle elegante kjoler. De kan være korte eller lange. Se mere her og bliv inspireret. Nogle piger ønsker ikke kjoler, men derimod et flot taljeret jakkesæt.
En konfirmation er en fest med godt humør sammen sine nærmeste
Når dagen er oprandt, så skal den kommende konfirmand i kirken. Som regel er de nærmeste i familien og venner med. Det er en meget fin oplevelse. Højtideligt og et livsbekræftende øjeblik. Idet de unge er på samme tid stadig børn og så alligevel følsomme identitetssøgende unge mennesker. En fod i hver lejr.
De bliver konfirmeret og bliver dernæst fejret udenfor kirken med kram og roser. Nogle bliver hentet og kørt hjem i alverdens skægge og fancy indslag for eksempel en limousine, motorcykel eller sportsbil.
Hjemme eller på en restaurant i lejede lokaler går festen i gang. Masser af herlig mad, drikkelse og god stemning. Der bliver holdt personlige taler og sunget kreative sange for konfirmanden.
Ofte er det også en dag, hvor der bliver givet masser af meget flotte gaver. En del er pengegaver, så en god opsparing er startet.
Blå mandag
Blå mandag er den førstkommende mandag efter en konfirmation, hvor de unge tager sammen af sted og fejrer konfirmationen endnu en gang. Nogle arrangerer nogle fælles aktiviteter og dernæst spiser sammen. Andre tager måske i Tivoli og hygger sig der hele dagen. Mange mødes fra alle mulige skoler i større parker og fester sammen til ud på de lyse timer.