zz11

Over tid bliver alle trægulve mere eller mindre trætte at se på. Det gælder især for gulve, der er ubehandlede, men også behandlede gulve kan få brug for at få nyt liv igen.

Det kan det få ved at blive slebet og efterbehandlet. Hvor meget, gulvet skal slibes, afhænger af, hvor medtaget det er. I forhold til efterbehandlingen er der flere gode løsninger at vælge imellem.

Jorden

Gør-det-selv eller hyr en professionel?

Det er muligt at afhøvle og slibe trægulve selv. I mange byggemarkeder kan du leje de store maskiner, som det kræver at slibe gulve. Det er et tungt arbejde, og det kræver et vist håndelag at få det gjort pænt. Til gengæld får du maksimal indflydelse på, hvordan resultatet bliver.

Tænker du, at den opgaver overskrider dine handyman-talenter, så må du hyre et professionelt firma til at få dine trægulve slebet. Tjek for eksempel dette anerkendte firma for et godt og uforpligtende  tilbud på gulvafslibning i Virum. Så kan I i fællesskab nå til enighed om, hvad der er bedst for netop dit gulv.

Nyt liv til trægulvet

Gulvets udseende og stand betyder meget for rummets look. Det er gulvet, der ligesom samler rummet og danner en helhed og en baggrund. Derfor betyder det meget, hvordan gulvet ser ud.

Når der bliver slebet den øverste slidte del af gulvbrædderne, så vil træet dufte dejligt frisk, det vil rejse sig, og dets naturlige glød vil kunne ses igen. Se nogle gode eksempler på slebne og efterbehandlede gulve hos dette firma, der foretager gulvafslibning i Holte.

Et nyslebet og behandlet trægulv er også behageligt at gå på. Det er også rart at sidde og lege på for ungerne. Det er derfor på mange måder en stor fordel at få genskabt gulvets oprindelige naturlige stand.

Smukt gulv

Valg af efterbehandling

Nogle foretrækker at beholde gulvet helt råt. Det er også virkelig smukt. Desværre er det ikke særlig holdbart, og det kan være svært at holde pænt. Det kræver, at der ikke er alt for meget trafik i rummet, og det er mindre velegnet til børn og kæledyr.

Skal gulvet kunne holde til noget mere, så bør du efterbehandle det. Der er flere muligheder for efterbehandling, som du kan give de rå nyslebne gulvbrædder. De kan for eksempel behandles på følgende måder:

  • Ludbehandling
  • Oliebehandling
  • Lakering 

Om du vælger den ene eller den anden form for efterbehandling afhænger dels af smag og behag, dels af rummets funktion og af træets beskaffenhed.