zz11

Indtager du fiskeolie? Det er der mange, der gør; fiskeolie er et af de mest udbredte og længst kendte kosttilskud, der findes. Det består, som navnet siger, af fedtstoffer udvundet af fede fisk som sild, makrel, laks og ørred og udmærker sig ved at indeholde rigelige mængder omega-3-fedtsyrer, der er vigtige for sundheden, men som mange af os får for lidt af.

Kan du lide fisk?

Den mest nærliggende måde at få omega-3-fedtsyrer på er selvsagt gennem vores mad. Hvis du spiser ca. 350 g fisk, heraf 200 g fede fisk ugentligt, får du, hvad du har brug for – men det er der mange, der bestemt ikke gør, enten fordi de simpelthen ikke kan lide fisk, eller fordi det er alt for besværligt med alle de ben og finner og indvolde.

Men fortvivl ikke, hvis du hører til en eller flere af disse kategorier. Det er heldigvis muligt at købe fiskeolie i kapsler eller på flydende form, garanteret uden ben og indvolde. Der findes faktisk så mange fiskeolie produkter, at det kan være et større projekt at finde frem til det, du er bedst tjent med.

ForbrugsPrisen: Din vejviser i fiskeoliejunglen

Du kan finde hjælp på forbrugerportalen ForbrugsPrisen.dk, hvor du kan finde testresultater, anmeldelser og nyttige tips og råd angående et væld af produkttyper fra masser af kategorier – naturligvis også fiskeolie.

ForbrugsPrisen har grundigt testet 4 fiskeolie produkter: 1 flydende, Möllers Tran med Citrus; og 3 på kapselform: Puori O3 Omega-3, Pikasol Premium Omega-3 og Bodylab Omega-3. ForbrugerPrisen.dk ledsager desuden testen med en oversigt over fisk og plantebaserede fødevarer, der er særlig gode kilder til omega-3-fedtsyrer.

Prædikatet Bedst i test af fiskeolie er nok det, de fleste vil kigge på som det første – og det tilfalder Puori O3 Omega-3 kapslerne, som ifølge ForbrugsPrisens anmeldelse udover et højt indhold af omega-3 er tilsat antioxidanter; kapslerne er nemme at tage; ingredienser og fremstillingsproces er af høj kvalitet; og dokumentation og produktinformation er gennemsigtig og let tilgængelig.

Også de budgetvenlige

Et andet stempel på ForbrugsPrisen.dk er “Bedst til prisen”, som er givet til Bodylab Omega-3. Disse kapsler er i lighed med Puori nemme at få ned, og de indeholder gode mængder essentielle omega-3-fedtsyrer. Der er ikke tilsat yderligere næringsstoffer, men den lave pris gør dem til et godt og billigt valg.

De to sidste i testen, Pikasol og det hæderkronede, gamle brand Möllers Tran i udgaven med citrussmag betegnes som “værd at nævne” på ForbrugsPrisen.dk, hvor du kan læse anmeldelserne af de testede produkter.