zz11

Tør hud kan være irriterende og forhindre dig i at leve dit liv til fulde. Ofte er tør hud ledsaget af kløe og rødmen, hvilket kan være til stor gene. Der findes dog hjælp at hente. Der findes et hav af creme til tør hud. Inde på vitacreme.dk finder du et væld af gode cremer i høj kvalitet med evidens for at forebygge, lindre og pleje tør hud.

Forebyggelse af tør hud

Tør hud på hele kroppen forekommer typisk i vintermånederne hvor kulden er med til at tørre huden ud. Derfor er det vigtigt at genskabe hudens naturlige fugtige barriere og dette kan nemt gøres ved at smøre sin krop ind i en creme, som genopbygger huden fugtlag, så kulden ikke har lige så nemt ved at påvirke huden. Den tørre hud kan dog også være meget sart; derfor er det vigtigt at du tænker over hvilke ingredienser du putter på din krop. Desuden kan det hjælpe at fugte sin hud indefra ved at drikke den anbefalede daglige mængde væske (1,5 – 2 liter).

Pleje af tør hud

Når du allerede døjer med tør hud har hud behov for rigeligt fugt og det er her vigtigt at indtænke de ingredienser, som findes i de cremer, du smører din hud ind i. Cremer med især vitamin B12, hyaluronsyre, glycerin og shea gør underværker for tør hud. Disse ingredienser er nemlig med til at bevare fugten i huden i længere tid.

Generelt er det vigtigt at være nøjsom med at pleje sin hud hvis den er tør. Det kræver ofte mere regelmæssig pleje, så huden ikke tager endnu mere skade af at være tør. Døjer du oven i købet med kløe eller eksem, som måske endda er udløst af tør hud, er det endnu et god incitament til værne om din hud.

Gå på opdagelse i vitacreme.dk’s store udvalg af creme til tør hud og slip for generne der følger med det at have tør hud.