zz11

For mange mennesker er det ikke rart at tage til tandlæge. Måske du er en af dem? De seneste par år er der kommet meget fokus på tandlægeskræk – og det er en god ting! Det er nemlig vigtigt, at man kommer til tandlægen regelmæssigt. Med en tandlæge som har fokus på tandlægeskræk kan det blive en del lettere.

Sådan har tandlæger fokus på tandlægeskræk

Det er aldrig rart at være bange for noget, og det er faktisk endnu mindre rart, hvis man ikke bliver taget seriøst. I mange år er tandlægeskræk ikke blevet taget seriøst. Det har betydet, at rigtig mange mennesker har valgt ikke at tage til tandlægen, men det er altså vigtigt, at man får tjekket og fikset sine tænder regelmæssigt. Derfor har flere og flere tandlæger fokus på tandlægeskræk.

En god tandlæge har forståelse for, at du er bange. Derfor tager de sig lige præcis den tid, som du har brug for. Faktisk sætter de ofte ekstra tid af til lige netop dit tandlægebesøg.

Denne ekstra tid betyder blandt andet, at der er god tid til forklaringer, hvis du foretrækker det. Nogle mennesker ønsker at få alt at vide, da det gør dem roligere. Andre foretrækker ikke at vide særlig meget om det, som der sker. Det er vigtigt, at du giver udtryk for hvad du foretrækker.

Du kan også tage en person med til din aftale, hvis det gør dig mere rolig. Er du meget bange for smerterne, vil du også blive tilbudt smertelindring. En tandlæge med fokus op tandlægeskræk gør altså alt for, at du er komfortabel.

Derfor skal du trodse din skræk

Det er rigtig vigtigt at tage til tandlægen årligt. Din årlige aftale vil bestå af et tandeftersyn. Det er her, at dine tænder bliver tjekket, og ofte vil de også blive renset.

En tandrensning er vigtigt at få en gang imellem. Den er nemlig med til at fjerne plak og bakterier, som ikke kan fjernes med en regulær omgang tandbørstning. En tandrensning gør dog hverken ondt eller tager langtid. Ens tænder vil efter en tandrensning føles meget rene og glatte.

Til tandeftersynet vil ens mund og tænder blive tjekket for forskellige ting. Det kan for eksempel være tandkødsbetændelse. Hvis man har tandkødsbetændelse, skal det håndteres så hurtigt som muligt. Ellers kan det nemlig blive farligt.

Man vil også blive tjekket for parodontose og huller i tænderne. Huller i tænderne skal også fikses så hurtigt som muligt, da de ellers vil kunne vokse sig større og sprede sig. Huller i tænderne skyldes bakterier, og det kan faktisk gøre rigtig ondt. Har du tandpine, er det derfor vigtigt, at du ikke ignorerer det, men tager til tandlægen med det samme.