zz11

Måske tænker du ikke umiddelbart over det, men der bruges stadig et stort antal arkaiske ord i dag. Eftersom vores kendskab til latin og sproghistorie ikke længere kommer som en fast del af folkeskolens pensum, kan det også være svært at genkende de mange ord vi falder over hver dag.

Har du en hund, så er du sikkert faldet over ordet ’canem’, som er latin for hund. Det er også en af de ord, der stadig bruges i dag og forbindes med netop hunde og andre kæledyr. Herunder kan du læse mere om, hvordan du finder det rette foder – eller canis cibum – til din hund.

hundemad

Vælg efter alder

Der er stor forskel på, hvad din hund har brug for gennem livet. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tilpasse foderet til netop det sted i livet din hund befinder sig på.

Som hvalp, er der brug for langt mere energi, protein og fedt, fordi den lille pelsede kammerat stadig er i voksealderen. Blive du ved med at fodre den med hvalpefoder gennem hele livet, vil den ende med at blive overvægtig.

På samme måde er der brug for mere, når din und begynder at komme op i årene og derfor kan det være en rigtig god ide at vælge en seniorblanding, når den tid kommer. Med Opti Life hundefoder kan du finde en lang række forskellige foderblandinger, der kan give din hund alt det, den har brug for gennem hele livet.

Vælg efter specielle behov

Du kan finde foder med rigtig mange forskellige balancer mellem ingredienserne, så du kan finde den, der passer bedst til din hund. Ikke alene ud fra alderen, men også smagspræferencer og specielle behov.

Det er altid en god ide at vælge et foder med en sammensætning, der ligger så tæt op ad hundens naturlige diæt som muligt og det kan være rigtig svært. I dag er der mange producenter, der vælger at tilsætte fodret korn og majs, som aldrig har været en naturlig del af hundens føde og derfor ikke hører til i hundefoder. Vælg i stedet et produkt, der har fibre og indhold, der passer bedre til det naturlige.