zz11

Den dejlige juletid står for døren, hvilket for de flestes vedkommende vil sige hyggetid med familie og venner, men også behov for indkøb af gaver, juletræ og mad, måske endda nogle fede julefrokoster og endda en glimrende nytårsmiddag.

Der er mange forventninger til hvordan det skal være, og hvor meget der skal være, og hvis du er som danskerne er flest – så kan du sagtens have behov for lidt ekstra råderum i økonomien, men på en sådan måde at det bliver overskueligt, og du ikke drukner i det over tid.

Det hele står og falder med hvad du har behov for hvis du skal have et lån, for der er absolut mange muligheder, og om det skal være et klassisk forbrugslån eller et såkaldt kviklån, men uanset hvad det bliver til, så skal du se dig rigtig godt for – for ellers kan du ende ud med et for dyrt lån.

Penge

 

 

De forskellige typer lån

 

Hvis det skal være et hurtigt lån og du ikke har tid til at vente, og i øvrigt gerne vil have en hurtig løsning uden nogen dikkedarer, så er det på kviklån du skal bruge tiden, men sagen er den, at det dybest set kan være en vanskelig opgave at lave en beregner der kan sammenligne denne type lån, fordi de netop er indrettet på den måde, at de normalt er dyre og relativt kortvarige.

Det der dog er fordelen ved kviklån, er at de er indrettet specielt til den korte løbetid, og dermed kan udbyderen lave et meget præcist tilbud til ansøgeren.

Hvis du skal have et forbrugslån, så er der stadig stor forskel på udbyderne, og dermed priserne på den lange bane. Hvis vi forestiller os en løbetid på 10 år, så giver det god mening at sammenligne ÅOP – altså det der kan kaldes for lånets kilopris, eller endda de månedlige afdrag.

Hvis du vil lave en konkret beregning, kan det gøres her – forbrugslån beregner, husk at være realistisk omkring beregningerne.

Skovler penge

 

Hvor skal du starte?

 

Det vil være en rigtig stor opgave hvis du selv skal i gang med at gennemgå alle udbydere og beregne tilbud alle steder, derfor vil det jo være rigtig smart hvis du kan lave en beregning, der så sammenligner på tværs af alle udbydere, hvor det eneste der så skal gøres, er at sammenligne, hvor du relativt hurtigt kan fravælge de dyreste udbydere.

Et rigtig godt sted at starte er Lånekassen, find Lånekassen her – hvor du kan starte med at lave budgetter, få hjælp af forskellige guides, sammenligne lån og læse artikler om privatøkonomi i almindelighed.

Hvis du har boliglån eller realkreditlån kan du også regne på dem.