zz11

Er der én ting, som en familie har brug for, er det struktur. Det er gældende, uanset om der er tale om en familie, der består af to, fem eller nitten. For struktur er med til at gøre, at man altid ved, hvad der skal ske. 

Struktur er både det, der gør, at hverdagen fungerer og så skaber det også en stor tryghed for børnene i familien. Ved at vide hvad der skal ske på alle tidspunkter, ved de, hvad de kan forvente af de voksne, der er i deres liv. Det kan være en idé at bruge et digitalt medie til at strukturere familielivet. For ved hjælp af en avanceret kalenderfunktion kan man hurtigt få god struktur på livet. 

Der findes mange gratis kalenderfunktioner, men det kan ofte betale sig at betale for sådanne applikationer. Er det for dyrt kan man overveje at tage et lån. Læs mere her hvis du vil vide mere om, hvor nemt det er at tage et lån. Med pengene fra lånet kan I sørge for, at hele familien har en applikation installeret, hvor man kan se, hvad der skal ske hele ugen. 

Hele svanefamilien

Kom ind i gode rutiner fra starten af

Er man en ustruktureret voksen eller forælder kan det være svært at skulle skabe en struktureret hverdag for ens børn. Det kan kræve meget af en, fordi man ikke er vant til at have så meget struktur selv. Det er dog heldigvis noget, man kan komme over. For ved at øve sig vil man hurtigt blive meget afhængig af netop disse rutiner. 

Lige efter børnene er født, bør man sørge for, at der er visse rutiner, man overholder. Det handler især om spise- og sovetider. Det er dog klart, at når barnet er nyfødt, er det umuligt at have sådanne tider. Efter nogle måneder kan man dog godt begynde at indføre særlige rutiner og strukturer i ens hverdag. 

Som forældre kan man også øve sig, mens barnet er helt lille. Man kan aftale, at man hver dag spiser mad sammen på et givent tidspunkt. Derudover går man også i seng på samme tidspunkt hver dag. 

Alle disse ting vil være med til at gøre, at man kan overskue sin hverdag. Det er også altid en god idé at få hjælp fra andre, der også har børn og som dermed har været igennem mange rutiner i løbet af deres liv.

To puster sæbebobler