zz11

De seneste år er der dukket nye tendenser op i boligindretningen, hvor det er blevet mere og mere populært at byde naturen ind i vores stuer. Det rå udtryk som naturen ofte giver os kan også implementeres i hjemmet med træmøbler, planter og naturmaterialer, og det tyer mange familier til. Især er plankeborde, stueplanter og natursten er hit i indretningen på tværs af landet.

Men hvorfor elsker vi at bringe naturen ind i hjemmet? Og hvordan kan du selv gøre din bolig mere naturtro?

Naturlige materialer giver os ro i sindet

Der kan være mange årsager til hvorfor det enkelte individ ønsker at byde naturen velkommen i stuen, i soveværelset eller i køkkenet, men en af de primære grunde må siges at være naturen mageløse evne til at skabe ro og velvære.

Plankeborde i naturplank kan eksempelvis være med til at give hele spisestuen en enestående ro over sig. De smukke planker giver en stemning af skov og primitivitet, som de fleste mennesker finder dragende og tiltalende.

Ved at vælge plankebordet frem for et hvidt plastikbord eller et malet træbord siger vi ja til naturen frem for det unaturlige. Plankebordet er således en måde at sætte os i bedre kontakt med naturen på uden at vi i virkeligheden behøver at forlade hjemmet.

På samme måde som plankerne i bordet giver os ro i sindet, så giver også natursten på badeværelset os den samme følelse og det samme velvære. Det behøver ikke længere at være de unaturlige materialer der vejer tungest, når vi skal bygge nyt eller renovere.

Vi skaber jungler i boligen

Også interessen for selve planteliv og vækst har også boomet de seneste år. Det er ikke længere blot husmødre og pensionister der bruger tid på at passe og pleje deres stueplanter, og et væld af planteliv kan findes i mange danske hjem.

Jo flere planter vi har i hjemmet desto tættere er vi på naturen. Hvis vi kan få noget til at gro indenfor hjemmets 4 vægge og holde det i live i en længere perioder, så har vi opnået succes.

Mens nogle af de mest populære planter er hentet fra de foregående årtier, de såkaldte mormor-planter, så er der andre populære planter der er af særlig eksotisk karakter. Det er nemlig også smart og moderne selv at udforske planteverdenen og købe unikke planter, som man kan imponere sine venner og familie med.

Formår man at få en ukendt og eksotisk plante til at overleve i en længere periode, så har man grønne fingre, og så er man automatisk et menneske der er bedre i kontakt med naturen.

Udover at planterne har en æstetisk indflydelse på boligindretningen, så dyrkes mange planter også med det formål at man senere hen kan spise dem. Krydderurter i vindueskarmen er i høj kurs, og vi elsker at kunne bruge vores egen timian eller basilikum i maden. På samme måde er urtehaver, altankasser og byhaver en voksende tendens i byerne såvel som på landet, og flere og flere mennesker kaster sig ud i at dyrke grøntsager og frugt til eget forbrug.