zz11

Bor du i et hus med en have til, så kan du ret nemt komme til at gøre livet meget nemmere for både dig selv og din hund. Det kan du for eksempel gøre, hvis du får installeret en hundelem i døren eller direkte i muren ud mod haven. Med sådan en lem kan hunden selv gå ind og ud, og du behøver ikke at rejse dig, hver gang hunden skal lukkes ind og ud.

Selv om sådan en lem er meget praktisk, så skal du dog stadig sørge for, at den får den mængde motion, som den har brug for.

Hund ved havedør

Find en hundelem i den rette størrelse

En hundelem skal passe i størrelsen til den hund, der skal bruges den. Har du for eksempel en stor eller større hund på op til 100 kg, så er det naturligvis en størrelse XL i hundelem, du skal anskaffe dig. Den er forholdsvis let at installere, og hunden vænner sig hurtigt til selv at bruge den.

Det er vældig praktisk, hvis hunden lige trænger til lidt luft eller skal ind igen efter at have være ude i haven. Du kan dog selv lukke lemmen fra begge sider, hvis der er tidspunkter, hvor du ikke synes, den skal kunne gå udenfor. Det kunne for eksempel være om natten.

Hund på tur

Hundelemmen kan ikke erstatte lufteturen

Selv om det på alle måder er supersmart, at hunden selv kan komme ind og ud af huset, så kan den hundelem aldrig helt erstatte den gode gåtur.

Dels er det vigtigt, at hunden og dens ejer har nogle gode aktiviteter sammen, og dels er det helt nødvendigt for hunden at få bevæget sig tilstrækkeligt. Det gælder for alle hunde, at de skal have den nødvendige mængde af motion. Ikke mindst for de store hunde. En stor hund er nødt til at gå og løbe langt hver eneste dag.

En hundelem må aldrig være hundens eneste mulighed for at komme udenfor i løbet af dagen. Og en kort luftetur ude i haven er slet ikke aktivitet nok. Desuden bør den heller ikke besørge i haven.