zz11

Som forælder, så er man vel bekendt med de travle rutiner i hjemmet. Børn, der skal hentes og bringes til skole og institutioner, maden, der skal tilberedes under den berygtede ulvetime, og ikke mindst den følelse af, at tiden bare går alt for stærkt. Derfor er det så fedt, at man kan forevige minderne – det kan man eksempelvis gøre med et polaroidkamera, hvis man gerne vil gøre tingene lidt anderledes end mainstream.

Vi lever i en meget teknologisk og digitaliseret verden. Det er lige før, der sker mere online, end der sker i virkeligheden. Der er begyndt at komme en tendens blandt befolkningen til, at vi længes efter nogle af de elementer, der var i en tid, hvor teknologien ikke var lige så dominerende. En tid, hvor nærvær og tilstedeværelse var mere udtalt.

Polaroidkameraet er tilbage

Det begynder også at komme til syne, når vi skal gemme familiens fantastiske minder. Et kamera, der tordner frem i denne højteknologiske tid, er et polaroidkamera. Kameraet minder meget om et rigtigt, gammeldags kamera. Et kamera fra en tid, hvor digitaliseringen ikke fandt sted endnu. Nogle kan måske mindes disse kameraer, som blandt andet blev brugt i 1980´erne, men næsten uddøde i starten af 1990´erne.

Polaroid

Få billederne i hånden med det samme

Et polaroidkamera har den særlige egenskab, at den producerer billedet i fysisk form med det samme. Man tager altså billedet, og så printer den selv billedet ud et øjeblik efter. Idéen med at man får det fysiske billede i hånden med det samme giver en helt anden følelse, end hvis man blot tager et billede, som måse og måske aldrig bliver trykt og hevet frem, når der senere hen skal kigges på familiens minder.

De digitale billeder har ofte en tendens til at forsvinde. Mange gemmer dem i skyen eller dropbox – nogle på eksterne harddiske. Men som med alt andet elektronik, så kan det fejle, og en sådan fejl kan koste familien alle de dyrebare minder. Det behøver man ikke at bekymre sig om på samme måde, hvis man bruger et polaroidkamera.

Polaroid

Man kan måske sige til fordel for de digitale billeder, at man kan miste de fysiske billeder ved at tabe dem eller hvis huset for eksempel stod i brand. Sandsynligheden for at elektronikken fejler er dog noget større. Der er derfor naturligvis fordele og ulemper ved begge dele.

De nye polaroidkameraer lever op til nutidens opløsning og høje kvalitet

De nye polaroidkameraer har grundlæggende de samme principper som de gamle af slagsen. Den største forskel er nok, at de selvfølgelig er up to date med billedkvalitet, lys med mere. Billederne ser altså ikke ud som om, at de er taget i 1980érne, men opfylder samme standarder som de øvrige billede, man tager her i 2019.

Mange kan godt lide idéen med, at man kan printe billederne ud med det samme og anvende dem til at dekorere boligen med. Det er eksempelvis meget populært at hænge billederne op på en snor, med en sød, lille klemme. På den måde, kan man dekorere sin egen væg med minder.

Polaroidkameraer er heller ikke særlig dyre. De koster helt ned fra 750 kr. og så typisk op til omkring 3.000 kr. Det er altså et godt kamera, som alle har råd til. Et godt start kamera er Polaroid 300. Vil man gerne have lidt mere kvalitet, samt muligheden for også at gemme billederne digitalt, så kan man med fordel vælge Polaroid Z2300. Vil man gerne have det bedste af det bedste, så er man ude i Polaroid Z340. Denne giver også mulighed for at ændre på en del indstillinger, når man tager billeder.